Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΝΑΓΚΩΝ
Γιάννης Γκούμας

  22/3/2014  στις 8:48 μ.μ.


Μετά από δύο συναντήσεις με την ομάδα, έχουμε διαπιστώσει πώς η συγκοινωνία στην περιοχή μας, οδικώς είναι αξιόπιστη, αλλά λόγω μικρής ζήτησης έχει μειωμένα δρομολόγια, με τα οποία όμως ανταποκρίνεται στην ζήτηση. Η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία έχει χάσει την αξιοπιστία της τα τελευταία χρόνια ως προς την σταθερότητά της στο πρόγραμμα δρομολογίων.

Έχει παρατηρηθεί ταυτόχρονη μείωση δρομολογίων τις καθημερινές, με ταυτόχρονη δημιουργία ανάγκης αυτών των δρομολογίων, λόγω της μεταφοράς των δημοσίων υπηρεσιών από τον δήμο μας στον Πειραιά.

Η τοπική/ αστική συγκοινωνία έχει καταργηθεί με εξαίρεση την επιδότηση μετακίνησης μαθητών, από και προς τα σχολία, με αποτέλεσμα την αυξημένη ανάγκη σε στάθμευση ΙΧ στα κέντρα των δύο δήμων.

Αναζητάμε να ποσοτικοποιήσουμε αυτή την μετακίνηση, καθώς και την ανάγκη σε υπεραστική μετακίνηση κυρίως από την Αθήνα, σε περιόδους μεγάλων γιορτών ή τυχόν φεστιβάλ ή άλλων διοργανώσεων και την πιθανότητα κάλυψης της με οικονομικά ελκυστική συγκοινωνία.

Ο τελικός στόχος είναι η δυνατότητα μετακίνησης με μέσα μαζικής μεταφοράς και ποδήλατα και η απομάκρυνση των ΙΧ από την παραλία, προς όφελος του πεζού, του επισκέπτη και του ποδηλάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου