Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΝΑΓΚΩΝ



ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΝΑΓΚΩΝ
Δεδομένου ότι δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε όλες τις πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματα του τόπου δημιουργείται  μια ομάδα που στόχο της έχει την διαρκή έρευνα και καταγραφή τους
Η πρόταση κατατέθηκε από τον κ. ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΟΥΜΑ  τηλ:6972731550 email:jedi.yannis@gmail.com

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Μαριάνθη Παπαδιαμάντη
Ζωή Γκρουμούτη
Κατερίνα Ανδρεάδη

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην ομάδα συμμετέχουν επιπλέον:
    Ζωή Κεφαλληνού
    Ελένη Κανατσίδου
    Κατερίνα Ρεΐζη

    Στόχος της ομάδας είναι να ερευνήσει για την περιοχή μας θέματα όπως οι συγκοινωνίες, η υγεία, η παιδεία, οι κοινωνικές εξυπηρετήσεις, οι υπηρεσίες. Κατά την διερεύνηση ψάχνουμε τις ανάγκες της περιοχής, τις ελλείψεις μας, τις δυνατότητες μας μέσα από ένα καλύτερο σχεδιασμό. Στην προσπάθειά μας θέλουμε να διερευνήσουμε όλες τις πτυχές του κάθε θέματος, από την σκοπιά του καταναλωτή, την σκοπιά του επιχειρηματία, το ρόλο του κρατικού φορέα, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, χωρίς να θιγούν κοινωνικές ομάδες.
    Είναι γεγονός ότι κάθε πτυχή του κάθε προβλήματος δεν είναι δυνατόν να την γνωρίζουν όλοι οι πολίτες και αυτό συχνά έχει φέρει σε αντιπαράθεση κοινωνικές ομάδες. Είμαστε απομονωμένοι και χωρίς την απαραίτητη οργάνωση για να απαιτήσουμε το καλύτερο για τον τόπο μας. Οι συζητήσεις στο καφενείο αποδεικνύουν ότι ο καθένας μας γνωρίζει ένα τμήμα από την πληροφορία, καθώς έχουμε όλοι δίκιο και ταυτόχρονα διαφωνούμε.

    Η ομάδα μας θέλει να το καταργήσει αυτό. Θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε τις πληροφορίες αυτές και να τις παρουσιάσουμε στους συμπολίτες. Δρούμε ως πολίτες μη ειδήμονες, από ενδιαφέρον για ένα καλύτερο τόπο για μας. Κάθε βοήθεια ή ιδέα που θα μπορούσε να μας προσανατολίσει να πετύχουμε πιο γρήγορα θα ήταν πολύτιμη.

    Στην 1η μας συνάντηση αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με την μεθοδική ανάλυση της αστικής και υπεραστικής συγκοινωνίας της περιοχής. Να δούμε τι ισχύει για την τακτική συγκοινωνία, τι δυνατότητες υπάρχουν για έκτακτη συγκοινωνία σε περιόδους αυξημένης ζήτησης σε μετακίνηση, τι μας λείπει, τι χρειαζόμαστε και τι είναι εφικτό να κάνουμε στο μέλλον, όλοι μαζί. Στην προσπάθεια αυτή δεν υπάρχουν στρατόπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή